Hersteladvies

AFM wil hersteladvies beleggingsverzekeringen

Lees het bericht AFM wil hersteladvies beleggingsverzekeringen
vr, 14/06/2013 – 16:37

De AFM wil dat adviseurs die klanten een beleggingsverzekering hebben geadviseerd hersteladvies gaan geven. Daartoe heeft AFM een `Stappenplan kosteloos hersteladvies beleggingsverzekeringen` geformuleerd.

Dit plan beschrijft niet alleen hoe een hersteladvies handen en voeten moet krijgen, maar ook hoe een adviseur het hele traject voor hersteladvies concreet moet vormgegeven: van de selectie en het segmenteren van de relevante klanten tot en met het benaderen en uiteindelijk adviseren en de dossiervorming ervan. Voor hersteladvies komen in aanmerking alle consumenten die een beleggingsverzekering hebben afgesloten waarvan de waardeontwikkeling achterblijft bij het prognosekapitaal. Naar schatting zijn de afgelopen jaren zo`n zeven miljoen van dergelijke verzekeringen afgesloten, er is dus werk aan de winkel. Wel moeten klanten die een groot risico lopen volgens de AFM prioriteit krijgen.

De AFM vindt dat de oorspronkelijke adviseur het advies moet gaan geven. En dat kosteloos, de adviseur is immers in het verleden al betaald voor zijn diensten. Is de polis verhuisd naar een andere portefeuille, dan moet de portefeuillehouder adviseren.

Heeft u een Levob- of Avero/Achmea beleggingsverzekering, klik dan op deze regel om de beleggingsverzkering-scan te openen.

Heeft u een AXA, Hooge Huys, Winterthur of Reaal beleggingsverzekering, klik dan op deze regel.

Als u vragen heeft, klik dan op onderstaande button!

Stel uw vraag